Zwemmende koe wil helemaal niet gered worden

Saaksum – Door de hitte willen we allemaal graag even een duik nemen in het water. Een koe besloot dinsdagmiddag precies hetzelfde te doen en nam een duik in het Oldehoofsch Kanaal, tussen Saaksum en Oldehove.

Hoewel de brandweer ter plaatse was gekomen om de koe uit het water te halen, dacht de zwemmende dame daar zelf heel anders over. De ‘’speedboot’’, zoals de brandweerlieden haar al omschreven, ging er continu vandoor. Met veel moeite is het uiteindelijk gelukt om het dier naar een zijslootje te dirigeren.

tekst gaat verder onder de foto’s

Daar bleek het al snel een fluitje van een cent om de koe uit het water te halen. Door het verwijderen van afrastering kon de dame uit de sloot worden geduwd, waarna er een kleine worsteling ontstond om het touw los te maken.

Haar soortgenoten waren door het dolle heen met het brandweerbezoek. Het brandweervoertuig is onder andere uitvoerig geïnspecteerd en gebruikt als krabpaal. Hoe lang de dame al uit zwemmen was in het kanaal is niet bekend, maar dat ze weer terug wilde was duidelijk. Nadat de brandweer haar uit het water had gehaald maakte ze al snel aanstalten terug te duiken.