Zonnig weekend op komst na winderige midweek

Eerst een terugblik op juli. Deze was met 17,2 graden gemiddeld ietsje koeler dan normaal (17,4 gr). Qua neerslag enorme verschillen doordat het voornamelijk als (hoos)buien viel. In een strook van het midden vd provincie viel zeer veel neerslag, ca. 180 mm. In het oosten en westen vd provincie viel veel minder, ca. 95 mm, maar dat is ook meer dan de normale 83 mm. De zon tenslotte scheen 196 uren tegen 211 uren normaal.

Augustus is heel aardig begonnen, maar heeft deze donderdag en vrijdag een dip met buien en een stevige wind door het laag Fritz, die van Engeland naar de Noordzee trekt. Het weekend ziet er best schier uit met flink wat zon bij zo’n 21 graden, al kan er vrijwel elke dag wel een lokale bui vallen.

Vandaag donderdag:
De zuidwestenwind wordt vlagerig en trekt aan tot krachtig, kracht 6. Op de Wadden kans op hard, kracht 7. Er vallen enkele buien, maar in de loop vd middag worden ze minder en dan ook enkele opklaringen bij ca. 22 graden. In de avond en nacht blijft de wind doorstaan, vooral langs de kust nog een bui mogelijk bij ca 15 graden.

Vrijdag:
Zon, wolken en verspreid een bui wisselen elkaar af bij ca. 21 graden en een stevige, vlagerige westen- tot zuidwestenwind, kracht 6, geleidelijk neemt de wind af. In de nacht opklaringen en zo’n 13 graden.

Zaterdag en zondag:
Flink wat zon bij ca. 21 graden, maar ook stapelwolken waarvan een enkele, met name landinwaarts, kan uitgroeien tot een bui met een kleine kans op een onweersklap erbij. De wind is west tot zuidwest en meest matig, kracht 3 tot 4. In de nachten een graad of 11.

Verdere vooruitzichten:
Maandag ook nog flink wat zon en meest droog bij ca. 23 graden. Daarna licht wisselvallig en temperaturen rond 20 graden, dinsdag wat hoger.