Zondag nog maar 6 graden overdag

Het Hogeland – Het hogedrukgebied Jürgen geeft ons nog een prachtige vrijdag, maar verliest dan z’n invloed op ons weer en zijn rol wordt overgenomen door hoog Keywan op de Oceaan. Aan de oostflank van Keywan gaat koude Poollucht naar ons op transport en die gaat vanaf zaterdagmiddag binnenstromen. Zondag komen we dan niet verder dan maximaal zo’n 6 graden en er kan een lokale (winterse) bui vallen bij een stevige wind, in de nacht naar maandag kan overal wat (winterse) neerslag vallen.

Vrijdag: Met volop zon en maximaal 14 graden wordt het een meroakelse dag. Wel staat er met kracht 4 tot 5 vrij veel wind uit het noordoosten. In de nacht een graad of 3.

Zaterdag: De dag begint zonnig en de temperatuur loopt op naar zo’n 10 graden. In de middag stroomt echter koelere lucht binnen en zakt de temperatuur een aantal graden, de wind gaat draaien naar noord en toenemen tot krachtig, kracht 6 en er verschijnen wat wolken. In de avond en nacht een verder toenemende noorden- , later noordoostenwind tot hard, kracht 7, bij een minimum van ca,3 graden en een kleine kans op een lokale bui.

Zondag: Bij eerst nog een vlagerige krachtige tot harde noordoostenwind zonnige perioden en op een mogelijke lokale (winterse) bui na droog. De wind gaat geleidelijk afnemen. Het wordt maximaal zo’n 6 graden. In de avond en nacht verspreid enkele winterse buien en lichte vorst rond de -3 graden.

Verdere vooruitzichten: Maandag in de ochtend verspreid enkele (winterse) buien, in de middag droog, zo’n 7 graden en de zon erbij. De noordoostenwind is matig, kracht 3 tot 4. In de nacht lichte vorst tot zo’n -4 graden. Daarna vrij rustig, meest droog, maar fris weer met regelmatig zon, circa 8 graden overdag en in de nachten rond het vriespunt.