Zondag kans op sneeuw

Aan de achterzijde van stormdepressie Walter boven Noorwegen stroomt met name op hoogte extreem koude lucht (rond de – 38 ) naar ons toe. In die stroming trekken een aantal troggen mee die de buiigheid doen opleven, in de loop van zondag trekt een compact neerslaggebied over in de vorm van sneeuw, de zachte lucht met regen komt vervolgens dichtbij, maar we lijken nog net in de koude lucht te blijven. Kijk trouwens zondag ook even op de barometer, die zal heel laag staan!

Vrijdag:
Bij een af en toe krachtige tot en harde westen- tot noordwestenwind, kracht 6 tot 7, buien met kans op windstoten, natte sneeuw, hagel en een klap onweer. In de middag minder buien en een enkele opklaring bij zo’n 3 of 4 graden. In de avond neemt de buiigheid door de nadering van een trog weer toe, dan ook kans op tijdelijke even wit.In de nacht een graad of 2.
 
Zaterdag:
Waterkoud bij ca. 3 graden en een (vrij) krachtige westen- tot noordwestenwind, kracht 5 tot 6. Er vallen, met name in de middag, weer buien, met kans op van alles wat; hagel, natte sneeuw, regen en verder kans op een klap onweer en flinke windvlagen. Tussendoor ook wat zon. In de avond en nacht daalt de temperatuur tot rond het vriespunt en er valt nog een enkele winterse bui. Dus kans op gladheid.
 
Zondag:
In de ochtend een enkele bui, vervolgens gaat het sneeuwen bij een vlagerige zuidoostenwind en temperaturen rond het vriespunt, Misschien kan er een eendags-sneeuwpop gemaakt worden. In de nacht droog en in opklaringen lichte, boven de sneeuw(resten) mogelijk matige vorst,  dus weer kans op gladheid.
 
Verdere vooruitzichten:
Maandag opkomende natte sneeuw/regen, daarna aanhoudend wisselvallig bij ca. 5 of 6 graden overdag.