Zon, maar ook kans op winterse buien

De bovenlucht gaat flink afkoelen dit weekend, tot wel ca. -38 graden op 5 km hoogte en op 1500 meter tot zo’n -6. De kans op winterse neerslag neemt daardoor toe. Op leefniveau is het overdag zo’n 6 graden, maar in de nachten kan het dicht bij nul komen en kan het dus even glad worden. Verder een afwisseling van zon, wolken en buien, maandag lijkt een flink natte dag te worden.

Vrijdag:
Eerst nog wat regen, later op de dag nog kans een enkele bui en enkele opklaringen bij ca. 9 graden en een zwakke tot matige westenwind. In de nacht meest droog en in opklaringen kan de temperatuur even onder nul duiken, dus kans op gladheid. Verder kunnen er mistbanken ontstaan.

Zaterdag:
Bij een matige tot vrij krachtige westen- tot noordwestenwind een afwisseling van zon, wolken en buien, mogelijk met winterse lading. Aan de kust is ook een klap onweer mogelijk. Het wordt maximaal zo’n 6 graden. In de avond en nacht vooral nog langs de kust kans op een (winterse) bui en zo rond de 2 graden.

Zondag:
Enkele opklaringen, wolken en buien wisselen elkaar af bij maximaal zo’n 7 graden en een (vrij) krachtige noordwestenwind, kracht 5 tot 6. Bij buien kans op winterse lading en flinke windvlagen. In de avond en nacht ook nog enkele buien en een minimumtemperatuur van ca. 3 graden.

Verdere vooruitzichten:
Maandag en dinsdag regenachtig, daarna licht wisselvallig bij temperaturen dalend naar ca. 4 graden overdag en kans op lichte vorst in de nacht.