Zon en winterse buien

Het Hogeland – Op 5 km hoogte vriest het momenteel zo’n 37 graden en dat zorgt voor winterse buien deze woensdag. Donderdag komt een front opzetten vanuit het zuidwesten, maar het is de vraag of het overdag onze provincie bereikt, in de avond wel kans op (natte) sneeuw. Vrijdag een droge dag, zaterdag weer regen en zeer zacht met 11 graden.

Woensdag: Bij een meest matige noordwestenwind, kracht 4, een afwisseling van zon, wolken en een (winterse) bui. Het wordt zo’n 6 graden. Ook in de avond en nacht nog verspreid een winterse bui bij temperaturen rond het vriespunt.

Donderdag: Een kille dag. In de ochtend meest grijs, maar droog, in de middag komt een neerslaggebied vanuit het zuidwesten opzetten, maar sowieso gaat de meeste neerslag onder ons door, het zuidelijk deel van de provincie heeft de meeste kans op neerslag. Het wordt zo’n 4 graden bij een matige wind uit zuidelijke richtingen. In de avond en nacht overal in de provincie kans op wat (natte) sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt.

Verdere vooruitzichten: Vrijdag droog en eerst ook de zon bij zo’n 6 graden, zaterdag zeer zacht met ca. 11 graden, af en toe regen en in de avond en nacht naar zondag kans op vrij veel wind. Ook daarna aanhoudend wisselvallig bij vrij normale temperaturen.