Zon en regen tijdens Eenrumer kermis

Met name deze vrijdag en zaterdag heeft het laag Kolle, met de kern bij Schotland, de meeste invloed op ons weer.  In de nacht naar zaterdag en overdag passeert een bel met een zeer koude bovenlucht (-24 op 5 km hoogte) en dat werkt de vorming van buien in de hand. Zondag ook nog kans op een enkele bui, maar de zon laat zich ook regelmatig zien. Met buien kun je verder geluk of pech hebben, op de ene plaats valt niks en er vlakbij valt het met bakken uit de lucht.

Vandaag vrijdag:
Er is veel bewolking en kans op enkele buien, met name in het oostelijk deel van onze provincie. In de loop van de middag kans op enkele opklaringen vanuit het westen. Het wordt een graad of 20 bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht een graad of 12 en met name langs de kust kans op een (onweers)bui. De wind neemt in de nanacht toe.
Zaterdag:
Er staat een stevige westenwind, kracht 5 tot 6. Het is koel met ca. 18 graden bij een afwisseling van zon, wolken en een (fikse) bui, vooral in de ochtend ook kans op een klap onweer. In de avond en nacht beperken de buien zich geleidelijk tot boven zee en wordt het een graad of 13 als minimum.
Zondag:
Zon en stapelwolken wisselen elkaar af, een enkele kan uitgroeien tot een bui. Het wordt een graad of 19 bij een matige tot vrij krachtige westenwind, kracht 4 tot 5. In de avond en nacht afnemende wind, meest droog en ca. 12 graden.
Maandag:
Bij een zwakke tot matige veranderlijke wind meest droog bij zonnige perioden en ca. 20 graden.
Verdere vooruitzichten:
Oplopende temperaturen en meest droog bij zonnige perioden.