Zomer haalt nog even flink uit

Het Hogeland – Zondag bleef de temperatuur in vrijwel de hele provincie onder de 25 graden, en daarmee is de hittegolf dan ten einde, op een kleine strook in het zuidoostelijk deel vd provincie na. Maar dat is cijfermatig geneuzel, voor het gevoel blijft ie gewoon doorgaan, zeker nu vandaag en dinsdag de zomer nog even flink uithaalt met tropische temperaturen. Het hoog Johannes is van Engeland naar Duitsland getrokken en daardoor komt er met een zuidelijke stroming zeer warme lucht onze kant op. Woensdag ook nog zeer warm, maar in de nacht al de eerste (onweers)buien. Daarna met 20-25 graden en af en toe een bui normaal Hollands zomerweer. De warme lucht blijft echter dichtbij.
 

Vandaag maandag:

Het wordt met tot zo’n 31 graden een hete dag bij volop zon, langs de kust steekt in de middag en zeewindje op, dan daar een paar graden verkoeling. In de nacht een graad of 16 als minimum.

 
DInsdag:

Onder een brandende zon wordt het flink zweten bij temperaturen die kunnen oplopen tot lokaal zo’n 34 graden! Aan het eind vd dag begint de bewolking toe te nemen als voorbode van de weeromslag. We krijgen een klamme nacht waarbij de temperatuur niet onder de 20 graden komt (een zogenaamde tropennacht) en de kans op een flinke onweersbui neemt toe.

Woensdag:

Half tot zwaar bewolkt, maar meest droog bij een matige westenwind, kracht 4. De zeer warme lucht wordt in de loop van de dag naar Duitsland verdreven, maar zeker langs de grens kan de temperatuur nog oplopen naar zo’n 30 graden. In de nacht een minimum van ca. 14 graden.

Verdere vooruitzichten:

Donderdag grote kans op onweersbuien met zware windstoten en veel neerslag bij rond de 25 graden, daarna overgang naar licht wisselvallig zomerweer bij 20-25 graden.