Zeer zacht weer

De vorstperiode lijkt alweer lang geleden, terwijl overal nog ijsresten te zien zijn. Maar deze gaan vlot verdwijnen het komend weekend, want het wordt erg zacht. Het laag Yuliya op de Oceaan pompt zachte en vochtige subtropische lucht naar ons toe. Wel zal er af en toe regen vallen, maar het meeste valt in de nachten. 
 
 
Vrijdag:
Zonnige perioden, een graad of 9 en een matige zuidwesten- tot westenwind, kracht 3, geven het weer een vriendelijk beeld. In de loop van de middag neemt langzaam het aandeel bewolking toe, in de loop van de avond gevolgd door regen. In de nacht bij een naar zuidoost gedraaide wind af en toe regen bij een zachte 5 graden.
 
Zaterdag:
De regen trekt in de ochtend naar het noorden weg en er volgt een afwisseling van een beetje zon, wolken en een lokale bui bij matige zuidenwind, kracht 3 tot 4. Het wordt, afhankelijk van de hoeveelheid zon, zo’n 12 tot 15 graden. Er volgt een erg zachte nacht met ca. 8 graden met verspreid een paar buien.
 
Zondag:
In de ochtend meest droog, in de middag enkele buien bij een matige tot vrij krachtige zuidoosten- tot zuidenwind, kracht 4 tot 5. Er is over het algemeen veel bewolking, maar het is zacht met ca. 14 graden, als de zon er nog even beter bijkomt kan het zomaar 16 graden worden. In de nacht zacht met ca. 7 graden.
 
Verdere vooruitzichten:
Het blijft aan de wisselvallige en zachte kant, dinsdag even wat koeler.