Zeer koude dagen op komst

We zitten diep in de continentale arctische lucht en dat resulteert in temperaturen die zo’n 10 graden beneden normaal liggen. Woensdag en donderdag wordt de koudste periode van deze vorstperiode met ook overdag matige vorst en een tot hard toenemende snijdende oostenwind.

Www.weersverwachting-groningen.nl

Dinsdag:
In de ochtend opklaringen, gevolgd door meer bewolking en enkele sneeuwbuien die boven zee ontstaan als reactie op de ijskoude lucht. Het wordt een ijsdag met maximaal -1 graden bij matige tot vrij krachtige oosten- tot noordoostenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht rond de -8 bij stevige oostenwind en nog een lokale sneeuwbui.

Woensdag:
Ondanks flink wat zon wordt het maximaal zo rond de -5 graden bij een krachtige oostenwind, kracht 6. In de avond en nacht trekt de wind nog verder aan bij 8 tot 10 graden vorst.

Donderdag:
Bij een (vrij) krachtige tot af en toe nog harde oostenwind, kracht 5 tot 7, wordt het zo’n 4 graden onder nul. De zon is er goed bij, maar er is ook hoge sluierbewolking. In nacht bij een (vrij) krachtige oostenwind, kracht 5 tot 6, zo’n 8 graden onder nul.

Verdere vooruitzichten:
Vrijdag nog koud, maar er komt steeds zachtere lucht op hoogte binnenstromen, vanaf het weekend lijkt de koude laag aan de grond ook opgeruimd te worden.