Zeer heet weer in aantocht

Het Hogeland – Vorig jaar hadden we op 25 en 26 juli 2 dagen met 35 graden in onze provincie. Juli is dit jaar tot nu toe aan de koele kant, maar juli gaat vol gas geven qua temperatuur deze week met vanaf woensdag maar liefst zo’n 32 – 35 graden. Dan ook zogenaamde tropennachten, oftewel een minimum van boven de 20 graden. Op zaterdag nadert dan de koelere lucht en dat geeft kans op onweer.

Maandag: Er is veel bewolking, in de loop van de middag gaat het geleidelijk opklaren. Het wordt ca. 22 graden bij een matige wind tussen zuidwest en west, kracht 3 tot 4. In de nacht helder en ca. 15 graden.

Dinsdag: Bij volop zon en weinig wind uit oostelijke richtingen loopt de temperatuur op naar zo tussen de 27 en 30 graden. In de nacht en graad of 18 als minimum.

Verdere vooruitzichten: Het wordt zweten, met overdag op woensdag zo’n 32-33 graden en op donderdag mogelijk zelfs tot rond de 35 graden bij een matige zuidoostenwind. Daarnaast tropennachten met 20 tot 23 graden. Ook vrijdag nog heet en zonnig, zaterdag start operatie afkoeling.