Zaterdag veel wind

Er zit veel dynamiek in het weer momenteel. Dat komt allemaal door het laag Ivan dat van Normandië naar zuid Noorwegen gaat trekken. Vrijdag overdag zorgt het systeem voor een aanvoer van warme lucht, vanaf vrijdagavond voor veel wind. Met Pinksteren een stuk rustiger bij een graad of 20, maar niet geheel droog.

Vrijdag: Er staat een matige oosten- tot zuidoostenwind die in de loop van de dag geleidelijk wat toeneemt tot vrij krachtig, kracht 5. Er is flink wat zon en de temperatuur loopt op tot zo’n 24 of 25 graden. Zo aan het eind van de middag, begin van de avond, trekt een actieve buienlijn over met kans op onweer, veel neerslag, hagel en zware windstoten. Later in de avond en nacht weer droger, maar verspreid kan nog een bui vallen. De wind is zuidwest en neemt toe tot krachtig of hard, kracht 6 tot 7, mogelijk soms stormachtig, kracht 8, met kans op zware windstoten tot zo’n 90 km/u.

Zaterdag: De hoofdrol is voor de zuidwestenwind, die is de hele dag krachtig tot hard, mogelijk soms stormachtig, kracht 6 tot 8, met kans op zware windstoten. Pas in de avond gaat de wind merkbaar afnemen. Het wordt maximaal zo’n 16 graden. Eerst is er kans op een lokale bui, later in de middag neemt de kans op meer buien toe. In de nacht droog en ca. 10 graden als minimum

Pinksteren: Zondag is het meest droog bij aardig wat zon, een graad of 20 en een matige, later zwakke zuidwestenwind. Later in de middag is er een kleine kans op een lokale bui. Maandag is het half tot zwaar bewolkt en vallen er verspreid enkele buien bij zo’n 20 graden. De dagen erna blijft het wisselvallig.