Zaterdag aardig, zondag wat regen

Het Hogeland – Na de zeer meevallende donderdag hebben we deze vrijdag wel last van de storing Elli, deze trekt tergend langzaam over Duitsland naar het noorden weg en vooral in de oostelijke helft van de provincie valt deze vrijdag af en toe wat regen. Zaterdag een aardige dag bij een afwisseling van zon, wolken en heel lokaal een bui, zondag trekt er overdag een regenband over.

Vrijdag: Er is veel bewolking en af toe valt er wat regen, met name in de oostelijke helft van onze provincie. Het wordt een graad of 5 bij een over de dag geleidelijk van noordoost naar noordwest draaiende matige tot vrij krachtige wind, kracht 4 tot 5. In de avond en nacht meest droog en een graad of 2.

Zaterdag: Bij een afwisseling van zon en wolken wordt het een graad of 8 bij een matige van west naar zuidwest draaiende wind, kracht 3 tot 4. Heel lokaal kan er een bui ontstaan. In de nacht een graad of 3 als minimum.

Zondag: De dag start met veel bewolking en overdag trekt een regenband over, daarachter zit zachtere lucht. In de middag nog enkele opklaringen bij zo’n 10 graden bij een krachtige zuidwestenwind, kracht 6.

Verdere vooruitzichten: Maandag een graad of 9 bij afwisseling van zon, wolken en een enkele bui, vanaf dinsdag wordt het erg zacht met zo’n 12 graden, maar ook onstuimig met af toe flink wat regen en de zware windstoten komen ook weer terug.