Zachter, maar nog steeds vorst in de nachten

Het hoog Irenäus wat ons het koude en winderige, maar ook zonnige weekend bezorgde, trekt richting Ierland. De noordoostenwind draait maandagavond daardoor naar noordwest en er trekt vanuit het noorden een smalle neerslagband over, met dan kans op ijzel! later in de nacht klaart het weer op en dan is er gevaar voor opvriezing. Dinsdag wordt het zonnig bij 7 graden.
 
Vandaag maandag:
 Volop zon bij een matige tot vrij krachtige  noordoostenwind, kracht 4 tot 5, en 3 of 4 graden als maximum. In de avond zakt de temperatuur weer onder nul. Zo aan het eind van de avond, eerste deel van de nacht trekt een neerslagbandje over die een beetje regen zal brengen. Op een bevroren ondergrond betekent dit ijzel. De temperatuur loopt vervolgens op tot boven nul, maar later in de nacht klaart het weer op en zakt de temperatuur mogelijk weer even onder nul, dan kans op gladheid door opvriezing van natte weggedeelten.
 
Dinsdag:
Bij een matige tot vrij krachtige wind uit noordelijke richtingen, kracht 4 tot 5, komt de zon er weer goed bij en de temperatuur loopt op naar een graad of 7. In de nacht kan het, bij opklaringen en wegzakkende wind, flink afkoelen, zo richting 4 of 5 graden onder nul.
 
Verdere vooruitzichten:
Woensdag vrij veel bewolking, een graad of 7 en later op de dag wat regen. Donderdag wat meer, mogelijke winterse, neerslag, daarna licht wisselvallig bij iets verder oplopende temperaturen.