Zacht, wat zon en veel wind

vanaf woensdagavond kan op zware windstoten

Op de weerkaart zien we boven Noord-Italië het Hoog “Zoe” en boven Engeland laag “Reinhard”. Tussen de systemen in staat een stevige zuidwestelijke stroming met aanvoer van zeer zachte lucht. Reinhard gaat uitdiepen en de luchtdrukverschillen nemen dus toe met als gevolg dat de wind flink gaat aantrekken. Vrijdag trekt Reinhard naar de Noorse Zee en samen met een nieuw hoog boven de Oceaan komt er vanaf het weekend een gure noordwestelijke stroming op gang met roeg weer.

Woensdag:
In de ochtend eerst grijs en nog wat regen, zo vanaf het middaguur vanuit het zuiden de eerste opklaringen bij ca. 12 graden. De eerst nog harde zuidwestenwind neemt overdag ietsjes af, maar in de avond/nacht neemt de wind weer toe, tot mogelijk stormachtig, kracht 8 en dan ook kans op zware windstoten tot zo’n 90 km/u.
 
Donderdag:
Er staat een harde tot stormachtige zuiden- tot zuidwestenwind met kans op zware windstoten tot zo’n 90 km/u. Ook diep landinwaarts kans op zware windstoten tot zo’n 80 km/u. Het is erg zacht met ca. 14 graden en overdag trekt een gebied met buien over. Verder af en toe de zon In de avond gaat de wind duidelijk afnemen. In de nacht zacht met 10 graden en regen.
 
Vrijdag:
Een regengebied zwabbert vlak bij ons. Eerst grijs en nat, later op de dag mogelijk droog met enkele opklaringen bij ca. 12 graden en een zwakke tot matige veranderlijke wind. In de avond weer toenemende kans op regen.
 
Verdere vooruitzichten:
In het weekend temperatuur zakkend naar ca. 7 graden en roeg weer bij een afwisseling van zon, wolken en buien, mogelijk met winterse lading en een klap onweer.