Zacht weer, na woensdag overwegend droog

Sinds dinsdagmiddag stijgt de temperatuur alleen en op het moment van dit schrijven (woensdag 8.45 uur) is het al 11 graden! Het dagrecord in onze provincie van 1960 (12.1 graden) gaat er wel aan, maar het maandrecord van 6 januari 1999 (14,5 graden) zal waarschijnlijk wel blijven staan. Woensdag einde middag passeert een koufront met regen en een lijn met kans op zware windstoten, de dagen erna koeler maar vrij zacht en op een lokale bui na droog.
 
Woensdag:
Het wordt met ca. 13 graden, misschien zelfs 14 graden dagrecord warm. Er staat veel wind uit het zuidwesten, krachtig tot hard, kracht 6 tot 7, en het miegelt af en toe wat. Zo eind van van de middag passeert een koufront met even kans op zware windstoten tot zo’n 85 km/u. en gaat het stevig regenen, later in de avond bij een flink afgenomen wind overgaand in een enkele bui en een minimumtemperatuur van ca. 6 graden.
 
Donderdag:
De bewolking overheerst bij een matige zuidwestenwind, kracht 4. Het is meest droog, in het zuidoostelijk deel van de provincie nog de grootste kans op wat regen. het wordt met ca. 9 graden een stuk koeler dan de woensdag, maar het het is nog steeds erg zacht ( 4,6 graden is  normaal). In de nacht een graad of 5, indien het meer opklaart wat lager.
 
Verdere vooruitzichten:
Vrijdag en zaterdag meest droog met ook weer wat zon bij een graad of 7