Zacht weer, overdag meest droog

Het Hogeland – De hoge- en lagedrukgebieden liggen helemaal verkeerd voor de winterliefhebbers. Sterker nog, er wordt deze week juist zeer zachte lucht vanuit het zuiden naar ons toe gepompt. Er valt verder af en toe wat regen, maar het meeste in de nachten en overdag hebben we juist het droge weer met regelmatig de zon erbij,

Maandag: Bij een matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4, wordt het tot zo’n 8 graden. Eerst een afwisseling van wat zon en wolkenvelden, maar de bewolking gaat geleidelijk toenemen en later in de middag kan het wat gaan regen. In de avond en nacht af en toe wat regen en zo’n 6 graden.

Dinsdag: Het wordt erg zacht met zo’n 12 graden. Het is droog, de zon is er bij en er staat een vrij krachtige zuidenwind, kracht 5. In de avond en eerste deel nacht ook af en toe wat regen, later opklarend en zo’n 4 graden.

Verdere vooruitzichten: Woensdag en donderdag droog, zonnige perioden en (erg) zacht met op woensdag zo’n 8, donderdag zo’n 11 graden. Vanaf vrijdag neemt de kans op wat regen weer toe, het blijft voorlopig zacht.