Zacht maar grijs weer

De oude stormdepressie Elmar trekt opvullend naar Noord-Duitsland, daarna komen we in zachte zuidwestelijke stroming tussen het hoog Ulrike boven Frankrijk en het laag Florenz onder IJsland. Deze maandag en dinsdag trekken er diverse fronten over die voor af en toe wat regen gaan zorgen. Op woensdag en donderdag komen we wat meer onder de invloed van het hoog Ulrike en dan droger, maar er blijft veel bewolking.
 
Vandaag maandag:
De buien trekken weg en de  noordwestenwind neemt geleidelijk af, in de middag enkele opklaringen ca. 14 graden.  In de avond/nacht af en toe weer wat regen bij ca. 10 graden.
 
Dinsdag:
Veel bewolking en af en toe wat regen, in de middag wat intensievere neerslag bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5, en ca. 15-16 graden. In de avond een toenemende wind tot krachtig of hard, kracht 6 tot 7, met flinke windvlagen, eind van de nacht weer afnemend. De temperatuur zakt in de nacht niet of nauwelijks, het blijft met 14 of 15 graden, zeer zacht.
 
Woensdag:
Een zachte dag met 16 of 17 graden bij een matige westenwind, kracht 3 tot 4. Er is veel bewolking en er trekt nog een frontje over met kans op wat regen, maar in de middag ook kans op enkele opklaringen.
 
Verdere vooruitzichten:
Donderdag zacht, meest droog, maar naast wat zon wel veel bewolking, vanaf vrijdag komen we in een koelere noordwestelijke stroming met een stevige wind en een afwisseling van zon en buien.