Woensdag kans op storm

Een jaar geleden hadden we een prachtige nazomerse september. Dit jaar een heel ander beeld. Deze week valt er elke dag wel regen en we moeten met name de woensdag in de gaten houden als een actieve storing vanaf Engeland naar Scandinavië gaat trekken. Dan kans op storm, kracht 9, met daarbij zeer zware windstoten (>100 km/u.).
 
Maandag:
Het is wisselend bewolkt en verspreid vallen er een aantal buien, met kans op een onweersklap, bij een krachtige tot harde zuidwestenwind, kracht 6 tot 7.  Het wordt maximaal ca. 18 graden. In de nacht een graad of 12 en nog steeds kans op een bui.
 
Dinsdag:
Zon, wolken en (onweers)buien wisselen elkaar af bij ca. 17 graden en een (vrij) krachtige  (zuid)westenwind, kracht 5 tot 6. In de avond zakt de temperatuur naar ca. 10 graden, maar in de nacht loopt de temperatuur weer op als een actieve storing nadert. De zuidwestenwind wakkert in de loop van de nacht aan tot hard of stormachtig, kracht 7 tot 8.
 
Woensdag:
Een hoofdrol is weggelegd voor de wind. Boven land wordt deze hard, kracht 7, langs de kust kracht 9, storm. Verder kans op zeer zware windstoten van boven de 100 km/u. Het is verder half tot zwaar bewolkt met buien bij zo’n 17 graden.
 
Verdere vooruitzichten:

Aanhoudend wisselvallig en aan de koele kant, maar veel minder wind.