Woensdag en donderdag nat weer, vrijdag droog

Deze woensdag trekt het laag Edilbert precies over ons heen. De komende dagen gaan er meer storingen volgen en daarmee gaan we dus een flink wisselvallige weerbeeld krijgen. De temperaturen liggen rond normaal, met in de nachten temperaturen rond het vriespunt en dus kans op lokale gladheid. In het weekend wordt een stuk zachter, maar ook onstuimig.

Woensdag:
Het is meest bewolkt, af en toe valt er wat lichte regen bij ca. 5 graden een een matige zuidenwind, kracht 3 tot 4. In de avond gaat het wat harder regenen en aan de achterzijde van storing Edilbert draait de wind noordwest en neemt toe tot krachtig of hard, kracht 6 tot 7. De minimumtemperatuur ligt rond 3 graden. Bij langere opklaringen later in de nacht kan de temperatuur tot rond het vriespunt dalen.
 
Donderdag:
Er zijn veel wolken, maar tussendoor ook de zon. Er vallen verspreid buien met daarbij kans op winterse lading, de bovenlucht is namelijk erg koud (- 37). Het wordt 4 of 5 graden en de westenwind is (vrij) krachtig, kracht 5 tot 6. In de nacht temperaturen tot rond het vriespunt.
 
Verdere vooruitzichten:
Vrijdag een meest droge, maar frisse dag met ca. 3 graden. In het weekend onstuimig, nat en temperaturen richting de 10 graden.