Woensdag af en toe nat, daarna meest droog

Het Hogeland – We krijgen in sterk afgezwakte vorm de komende dagen 2 oude tropische orkanen op bezoek, deze woensdag de restanten van Dorian en donderdagnacht de restanten van Gabrielle. Deze woensdag zorgt Dorian voor af en toe wat regen. De donderdag verloopt overdag droog en in de nacht en vrijdagochtend een beetje regen van Gabrielle. Het weekend lijkt droog te gaan verlopen met flink wat zon en temperaturen op nazomerse waarden.

Woensdag: Steeds meer bewolking gevolgd door af en toe wat regen bij een vlagerige en (vrij) krachtige zuidwestenwind, kracht 5 tot 6. In de avond enkele buien, in de nacht droog en zacht met ca. 13 graden.

Donderdag: Droog bij zonnige perioden, zo’n 21 graden en een matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4. In de avond toenemende bewolking gevolg door een wat regen. Ook in de nacht bij ca. 14 graden af en toe een beetje regen.

Verdere vooruitzichten: Vrijdagochtend eerst nog kans op een beetje regen, vervolgens droog en geleidelijk meer zon bij een matige noordwestenwind, kracht 3, en zo’n 19 graden. Weekend droog, zaterdag zonnige perioden en zo’n 20 graden, zondag zo’n 24 graden bij veel zon.