Wisselvallige week

Het Hogeland – Wij kijken zoals gewoonlijk eerst nog even naar de afgelopen maand. November was iets te koel met 6,2 graden tegen 6,3 graden gemiddeld normaal. Het was verder erg droog met 24,9 mm tegen 72 mm normaal en de zon scheen zeer uitbundig met gemiddeld zo’n 93 uren tegen 61 normaal.
 

 
December is zacht en wisselvallig begonnen en ook deze week zal wisselvallig gaan verlopen, de straalstroom slingert deze week boven ons hoofd en die voert regelmatig storingen mee.
 

Vandaag maandag: 

Het is eerst meest droog met een enkele opklaring en de temperatuur loopt op naar een zachte 12 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. Zo in de loop van de middag gaat de bewolking verder toenemen en valt er buiige regen, de wind draait na passage van dit front noordwest en voert dan wat koelere lucht aan. In de nacht op nog een mogelijke lokale bui na droog en ca. 5 graden als minimum.
 
Dinsdag:
Zonnige perioden en bij een matige noordwestenwind een graad of 8. In de nacht zakt de temperatuur naar rond het vriespunt en de zwakke wind draait naar zuid tot zuidoost.
 
Verdere vooruitzichten:
Woensdag na een droge start regen en kil bij bij zo’n 5 graden, donderdag en vrijdag ook wisselvallig bij tot boven de 10 graden oplopende temperaturen, daarna geleidelijk dalend.