Wisselvallige en gure week

Veul hail en zegen! Ook in 2017 komen we met genuanceerde weerberichten voor onze mooie provincie Groningen!

Het wordt in alle opzichten op weergebied een wisselvallige week. De temperatuur gaat als een jojo op en neer en verder valt er regelmatig neerslag, zowel regen, hagel en (natte) sneeuw.

Kijken we nog even terug naar december dan zien we dat het met 4,7 graden gemiddeld 1,5 graden te zacht was t.o.v. normaal. Het was verder droog met 32 mm tegen 78 normaal en de zonuren waren normaal met 56 uren.

Maandag:
Bij een (vrij) krachtige noordwestenwind, kracht 5 tot 6, vallen er enkele buien, dat kan zowel regen, hagel of natte sneeuw zijn. Bij buien ook flinke windvlagen. Het wordt ca. 4 graden. In de avond eerst temperaturen rond het vriespunt, in de nacht wordt het met een naar west draaiende win wat zachter en dan ook af en toe regen.

Dinsdag:
Veel bewolking en vooral in de middag af en toe regen bij een graad of 6 en een krachtige tot harde westenwind, kracht 6 tot 7.  In de avond en nacht trekt – bij een graad of 5 – de naar noordwest gedraaide wind nog wat verder aan tot mogelijk stormachtig, kracht 8, langs de kust en kans op zware windstoten van ca.  80 km/u.

Woensdag:
Een harde tot stormachtige noordwester met kans op zware windstoten tot zo’n 85 km/u. Verder een afwisseling van zon en wolken en verspreid enkele buien bij een graad of 5. In de nacht lichte vorst.

Verdere vooruitzichten:
Donderdag en vrijdag koud met lichte tot matige vorst in de nacht en kans op sneeuw. In het weekend waarschijnlijk (tijdelijk?) zachter.