Wisselvallige dagen

Laten we eerst even terugkijken naar mei. Dat was in onze provincie na een koel begin uiteindelijk een warme maand met 13,8 graden gemiddeld tegen 12,4 graden normaal. De maand was droog, al viel dat in de oostelijke helft van de provincie wel mee, daar vielen de meeste en zwaarste buien. Gemiddeld viel er 32 mm tegen 56 mm normaal. het aantal zonuren was met 215 uren dichtbij normaal (220 uren).
Juni is mooi begonnen en gaat deze vrijdag daarmee door. Bij veel zon loopt de temperatuur op tot zo’n 26 graden bij een zwakke zuidoostenwind. Weer een ideale dag voor dik doun ien toen. In de avond wel meer bewolking, maar nog droog. In de nacht ca. 14 graden en toenemende kans op een bui.

Zaterdag:

Veel bewolking en kans op enkele (onweers)buien, deze kunnen lokaal stevig uitpakken. De temperatuur loopt op naar zo’n 24 graden, maar in de middag draait de wind noordwest en dan koelt het vanuit het noordwesten af. In de nacht een minimum van een graad of 11 en meest droog.

Zondag:

De dag begint met veel bewolking, maar meest droog. In de loop van de dag kans op opklaringen bij tot ca. 20 graden (aan de kust koeler) en een matige westen- tot noordwestenwind, kracht 3 tot 4. In de nacht een graad of 9.

Maandag:
Het is wisselend bewolkt bij tot een graad of 20 en een matige westenwind, kracht 4. De kans op een bui is niet al te groot. In de nacht zakt de temperatuur naar ca. 9 graden.
Dinsdag:
De koelste dag van de week met een graad of 18 bij half tot zwaar bewolkt weer. Verspreid kans op enkele buien bij een matige tot vrij krachtige westenwind, kracht 4 tot 5.
Verdere vooruitzichten:
Licht wisselvallig bij (flink) oplopende temperaturen.