Wisselvallig, zondag ook stevige wind

Het Hogeland – Het zal niet verbazen dat februari een zeer zachte maand is geworden met veel zon en weinig neerslag. Gemiddeld werd het in onze mooie provincie 5,6 graden (2,9 graden normaal) met 32 mm neerslag ( 49 mm normaal) en maar liefst 115 uren zon tegen 86 uren normaal. 

Maart gaat voorlopig uit een geheel ander vaatje tappen. De Oceaandepressies nemen het roer over en geven daarmee af en toe regen en veel wind. Het blijft eerst nog wel aan de zachte kant.

Vrijdag: Het is half tot zwaar bewolkt bij een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4. De temperatuur ligt met 7 graden op een normale waarde voor de tijd van het jaar. Het blijft droog op een mogelijk heel klein lokaal buitje na. In de avond en nacht ook kans op een kleine bui en een graad of 3 bij een naar zuidwest draaiende wind.

Zaterdag: Het is grijs en in de middag valt er af en toe wat lichte regen bij zo’n 11 graden en een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht af en toe regen en de wind neemt toe tot (vrij) krachtig en wordt vlagerig met windstoten tot zo’n 60 km/u.

Zondag: De dag begint regenachtig. In de middag ook kans op droge perioden bij zo’n 11 graden. Er staat een krachtige tot harde zuidwestenwind, kracht 6 tot 7, met windstoten tot zo’n 60 km/u. In de avond en nacht zijn er zware windstoten mogelijk tot zo’n 75 km/u. in de gehele provincie.

Verdere vooruitzichten: Maandag nat en onstuimig met kans op zware windstoten, ook daarna aanhoudend wisselvallig.