Wisselvallig weer deze vakantie

Het Hogeland – We liggen aan de rand van hoge druk op de Oceaan. Zaterdag profiteren we daarvan met een rustige en droge dag, maar vanaf zondag worden we gevoeliger voor storingen omdat het hoog zich wat terugtrekt op de Oceaan. Tijdens de krokusvakantie is het in een westelijke stroming zacht en aan de wisselvallige kant met later in de week kans op veel wind.

Vrijdag:
Eerst af en toe wat regen bij een graad of 8 en meest matige noordwestenwind, kracht 4. In de middag meest droog met kans op een enkele opklaring. In de nacht een graad of 3.

Zaterdag:
Naast wolken enkele opklaringen bij een matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4, en een graad of 6. In de nacht een tot (vrij) krachtig toenemende zuidwestenwind, kracht 5 tot 6, en kans op wat regen bij ca. 4 graden.

Zondag:
In de ochtend eerst nog kans op wat regen. De wind draait naar west en neemt af tot matig, kracht 4 en in de loop van de dag kans op een schaarse opklaring bij ca. 8 graden in de middag. In de nacht een graad of 4.

Maandag:
Een grijze dag met af en tot regen bij een vrij krachtige zuidwesten- tot westenwind, kracht 5. Het is zacht met ca. 10 graden en in de nacht een graad of 8.

Verdere vooruitzichten:
Zacht en wisselvallig met elke dag wel wat regen en vanaf woensdag kans op af en toe veel wind