Wisselvallig weer, maar de lente klopt aan de deur

Na 2 maanden te koud weer gaat het roer om. We hebben deze week te maken met een zuidelijke aanvoer, alleen op donderdag is er een koele noordwestelijke aanvoer. Het is eerst nog wisselvallig, maar aan het eind van de week lijken we een aantal mooie lentedagen te gaan krijgen met temperaturen boven de 15 graden.
 

 
Vandaag dinsdag:
Het is wisselend bewolkt en af en toe valt er wat regen bij een graad of 16 en een matige zuidwestenwind, kracht 4. Later in de middag en avond neemt de kans op enkele stevige buien met hagel, onweer en windstoten toe. Vannacht meest droog bij ca. 7 graden.
 
Woensdag:
Een vriendelijk begin met wat zon, maar in de loop van de dag weer buien, mogelijk met een onweersklap, bij een meest matige zuidenwind, kracht 4, en een graad of 15. In de nacht nog wat regen bij een naar noordwest draaiende wind en ca. 6 graden.
 
Donderdag:
Een frisse dag met ca. 9 graden bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind, kracht 4 tot 5. Er kunnen verspreid nog een paar buien vallen, maar later op dag wordt het droog en klaart het op bij een afnemende wind. In de nacht kans op lichte vorst.
 
Verdere vooruitzichten:
Grote kans op aardig wat zon bij temperaturen boven de 15 graden.
 
Iedereen een mooi week en tot vrijdag.