Wisselvallig weekend met oplopende temperaturen

Nog steeds ligt het laag Bernard op de Oceaan, verder komt een randstoring, genaamd Christoph, vanaf Engeland naar ons toe met regen en een bij tijden stevige wind. De temperatuur gaat echter wel oplopen vanaf zondag richting de zomerse 25 graden.

Vandaag vrijdag:
Zon, wolken en enkele buien, met kans op onweer, wisselen elkaar af bij een vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. Het wordt zo’n 20 graden. In de avond opkomende regen en een in de nacht tot krachtig of hard toenemende wind, kracht 6 of 7, met flinke windvlagen bij ca. 15 graden.

Zaterdag:
In de ochtend eerst nog regen, maar dat trekt weg en in de middag komen opklaringen bij ca. 22 graden en een tot matig afnemende zuidwestenwind, kracht 4. Er volgt een zachte nacht met ca. 17 graden en de kans op fikse (onweers)buien neemt toe, evenals de wind.

Zondag:
Een zwoele dag met af en toe de zon en tot zo’n 24 graden, maar ook regelmatig kans op een stevige (onweers)bui bij een krachtige tot harde zuidwester, kracht 6 tot 7 met flinke windvlagen, in de middag wat afnemend. In de nacht meest droog en ca. 13 graden.

Maandag:
Meest droog bij een zon-wolkenmix en ca. 22 graden.

Verdere vooruitzichten:
Oplopende temperaturen naar rond de 25 graden en zonnige perioden, maar de kans op een bui blijft bestaan.