Wisselvallig weekend met af en toe zware windstoten

We krijgen te maken met de fronten van depressie Christoph. Vooral in de nacht naar zaterdag gaat het flink regenen en waaien. Zaterdag overdag wordt het dan weer meest droog en rustig waarna het in de nacht naar zondag weer af en toe gaat regenen. Zondag overdag dan een drogere fase bij een stevige wind waarna het in loop van de middag… jawel, weer gaat regenen.

Vrijdag:
Eerst nog af en toe wat zon en kans op verspreid een bui bij een graad of 9. De bewolking en wind nemen in de loop van de dag toe en in de avond en nacht staat er dan een harde wind, kracht 7, langs de kust met daar windstoten tot zo’n 75 km/u. en het gaat flink regenen. In de nacht regen en ca. 7 graden.

Zaterdag:
Eerst nog regen bij een naar matig afnemende noordwestenwind, kracht 3. In de middag meest droog, maar er is veel bewolking (de meeste kans op een opklaring in de kuststreek) bij een graad of 11. Later op de dag komt de regen vanuit het zuiden weer opzetten. In avond en nacht dan vanuit het zuiden af en toe regen bij ca. 8 graden.

Zondag:
Eerst af en toe regen, daarna tijdelijk droger bij ca. 11 graden, dan ook kans op een streepje zon tussendoor. De westenwind neemt weer toe tot krachtig of hard langs de kust, kracht 6 tot 7, met in de middag flinke windvlagen. In de avond gaat het dan weer af en toe regenen.

Verdere vooruitzichten:
Maandag nog nat, daarna droger en stabieler bij ca. 11 graden.