Wisselvallig met vrij veel wind, aan het einde van de week kouder

Tot vrijdag hebben we wisselvallig weer met elke dag neerslag (dinsdag wel meest droog) en vrij veel wind. Zo donderdag/vrijdag gaat het kouder worden als de straalstroom een stuk zuidelijker zakt en wij in koudere lucht komen met lichte vorst in de nachten en overdag een paar graden boven het vriespunt. Licht winters. 

Maandag: Bij een vlagerige krachtige tot harde noordwestenwind, kracht 6 tot 7, trekken verspreid enkele (winterse) buien over, tussendoor wat zon. Het wordt een graad of 4 tot 5. In de avond en nacht meest droog bij een afnemende wind en een graad of 2 als minimum.

Dinsdag: Het is overwegend zwaar bewolkt, maar meest droog ( langs de grens de meeste kans op wat regen) bij ca. 8 graden een (vrij) krachtige westen- tot zuidwestenwind, kracht 5 tot 6. In de nacht een graad of 6 en overwegend droog.

Woensdag: Veel bewolking en af en toe wat regen bij een graad of 7 en een tot hard toenemende zuidwestenwind, kracht 7, met in de middag en avonds kans op zware windstoten van rond de 75 km/u.

Verdere vooruitzichten:Donderdag een stevige noordwestenwind en een afwisseling van zon en enkele buien bij zo’n 4 graden, de dagen erna rustiger temperaturen zakkend naar lichte vorst in de nacht en overdag iets boven nul met kans op winterse neerslag.