Wisselvallig, maar meeste neerslag in de nachten

Het Hogeland – Ten westen van Schotland ligt een diep laag, genaamd Bernd. Deze pompt relatief warme lucht naar ons toe, maar helaas ook een aantal fronten. Nu lijkt het erop dat de meeste regen hiervan juist in de nachten passeert, overdag is het dan best vriendelijk (maar niet geheel droog) weer bij zo’n 21-22 graden.

Vrijdag: Overdag droog en eerst de zon er goed bij. Het wordt tot zo’n 22 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. Later in de middag neemt de bewolking toe, in de avond dan kans op een eerste bui, maar de echte regen komt pas in de nacht. Overigens een zachte nacht met zo’n 17 graden als minimum bij een naar (vrij) krachtige zuidenwind, kracht 5 tot 6.

Zaterdag: De regen trekt in de ochtend naar Duitsland weg, vervolgens kans op enkele opklaringen, maar de kans op een bui blijft bestaan bij een graad of 22 en een matige tot vrij krachtige zuidwester, kracht 4 tot 5. In de nacht trekt een regengebied over, maar het meeste lijkt ten zuidoosten van ons te blijven, bij een minimum van ca. 15 graden

Zondag: In de ochtend eerst nog veel bewolking en wat nattigheid, maar vanuit het westen opklaringen, maar wel nog kans op een enkele bui bij een graad of 21 en een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht een graad of 13 en kleine kans op een bui.

Verdere vooruitzichten: Rustig weer bij perioden met zon, een enkele bui en temperaturen zo tussen de 20 en 23 graden.