Wisselvallig en fris weer

De komende dagen zitten we in een westelijke stroming waarin regelmatig storingen meetrekken die zorgen voor bewolking, af en toe regen en soms een stevige wind bij gematigde temperaturen. Normaal voor deze tijd van het jaar is een graad of 20, maar de de temperaturen liggen zo rond de 17 graden, in regen nog een paar graden lager.

Woensdag: Na de zonnige start gaat het aan het eind van de ochtend vanuit het westen regenen. Later in de middag gaat de regen over in enkele buien. Voor de regen uit wordt het 19-20 graden, in de loop van de middag zakkend naar 15 graden. Er staat een (vrij) krachtige zuidwestenwind, kracht 5 tot 6. In de nacht kans op een bui (mogelijk met onweer) en een krachtige tot harde noordwestelijke wind, kracht 6 tot 7, en kans op zware windstoten tot zo’n 80 km/u.

Donderdag: Bij een vlagerige krachtige tot harde noordwestenwind, kracht 6 tot 7, regelmatig buien, met mogelijk onweer, en maximaal zo’n 16 graden. In de avond en nacht rustiger en droger bij een minimum van ca. 10 graden.

Verdere vooruitzichten: Vrijdag iets zachter, overdag meest droog, later op de dag buiig. Het weekend rustiger, maar aanhoudend wisselvallig en aan de koele kant.