Wisselend weer, wel warm

Het Hogeland – Het is normaal een graad of 19, daar zitten we de komende dagen boven, maar het is niet stabiel. Een lagedrukgebied, genaamd Klaus, ligt boven Frankrijk en trekt naar Engeland. Klaus stuurt enkele gebieden met buien en/of regen naar ons toe, maar tussendoor zijn er ook mooie perioden zoals donderdag en vrijdag.

Woensdag: In de ochtend opklaringen, maar vanuit het zuiden komt bewolking gevolgd door buien opzetten. Later in de middag wordt het dan weer droog. Het wordt zo’n 18 graden bij een matige noordenwind, kracht 3 tot 4, in de middag zuidwest draaiend. In de nacht droog en een graad of 9 als minimum.

Donderdag: Er staat een stevige wind, die is zuidwest en (vrij) krachtig, kracht 5 tot 6 en wat vlagerig. Er is verder een afwisseling van wolken en zon met een kleine kans op een lokale bui bij een graad of 21. In de nacht zacht met een graad of 14.

Verdere vooruitzichten: Vrijdag flink wat zon en met rond de 25 graden zomers warm. In de nacht buien en ook zaterdag overdag verspreid buien. Daarna weinig neerslag en temperaturen rond de 22 graden.