Winterse prik – Weersverwachting

De winter komt even voorzichtig aan de deur kloppen. Het hoog Thomas trekt zaterdag eerst even wat meer naar het westen, waardoor we dit weekend even in wat zachtere lucht vanaf zee komen. Vervolgens komt het hoog weer ten noorden van ons waardoor de stroming weer naar (noord)oost gaat en we een paar dagen krijgen met overdag een paar graden boven nul en in de nachten, afhankelijk van de opklaringen, lichte tot lokaal matige vorst.

Vrijdag:
Het wordt een graad of 6 bij een matige noordoostenwind, kracht 3 tot 4, en een afwisseling van zon en wolkenvelden. Vooral langs de grens kans op mist/nevel die moeilijk kan oplossen. In de nacht temperaturen rond het vriespunt en kans op mist.

Zaterdag:
De grote vraag is in hoeverre mist en nevel oplossen, de kans is groot dat het grijs blijft bij een matige, kracht 3, naar noordwest draaiende wind en een graad of 8. In de avond en nacht bewolkt en kans op lokaal wat licht gemiezer bij een graad of 6.

Zondag:
Eerst veel bewolking maar droog, later kans op enkele opklaringen bij een graad of 9. De wind, matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5, draait geleidelijk van noordwest naar noordoost en voert weer koudere lucht aan. De temperatuur zakt in de loop van de middag dan ook weer en in de avond en nacht temperaturen van rond het vriespunt tot ca. min 2.

Maandag:
Het wordt een graad of 5 bij flinke zonnige perioden en een meest matige oostenwind, kracht 3. In de nacht lichte tot lokaal matige vorst, dat is min 5.

Verdere vooruitzichten:
Dinsdag fris met de zon erbij, vanaf woensdag lijken de temperaturen weer te gaan oplopen, maar een echt zachte periode is niet in zicht.

Iedereen een goed weekend en tot maandag.