Winterse neerslag morgen, storm gaat grotendeels onder het Hogeland door

Op de woensdagochtend is het lokaal al wat wit. Winterse neerslag met kans op gladheid houden we t/m donderdagochtend. Ondertussen raast met een gang van ruim 300 km per uur een kleine actieve randstoring vanaf de Oceaan naar ons toe. De laatste berekeningen zijn dat de kern zo’n beetje over ons hoofd trekt en daarmee blijft het zwaarste windveld ten zuiden van ons, we krijgen donderdag dan de zeldzame situatie dat het in Stadskanaal harder gaat waaien dan op Lauwersoog.

Woensdag:
Een afwisseling van wolken, winterse buien en wat zon bij ca. 3 graden. Bij buien kans op flinke windstoten en een onweersklap en een vlagerige krachtige tot op de Wadden harde westenwind, kracht 6 tot 7. In de nacht zakt de temperatuur naar rond nul en gaat het sneeuwen bij een vrij krachtige zuidoostenwind, kracht 5.
 
Donderdag:
De sneeuw gaat over in regen en de wind draait naar zuidwest, vervolgens naar noordwest en neemt dan toe tot hard of stormachtig, kracht 7 of 8. In het zuiden van de provincie dan kans op zware windstoten tot zo’n 100 km/u. langs de kust tot zo’n 75 km/u. De wind neemt later in de middag sterk af en dan ook meest droog bij ca. 5 graden. In de nacht rond het vriespunt en buien met weer winterse neerslag.
 
Vrijdag:
Bij een matige tot vrij krachtige westenwind 2 of 3 graden en winterse buien met tussendoor zon.
 
Verdere vooruitzichten:
In het weekend rustig weer en overdag een paar graden boven nul, in de nachten lichte vorst. Zaterdag nog een enkele winterse bui, zondag meest droog en zonnige perioden.