Winterse buien, dinsdag en woensdag wat meer zon

5 km boven ons hoofd vriest het ruim 40 graden. Het is dan ook geen wonder dat er winterse buien vallen deze maandag. Dinsdag en woensdag is de bovenlucht weer wat opgewarmd en profiteren we van hogedrukinvloed. We krijgen dan 2 meest droge dagen met de zon er ook goed bij. In de nachten gaat het licht vriezen.
 
Maandag:
Zon, wolken en winterse buien wisselen elkaar af bij maximaal zo’n 4 graden en een matige tot vrij krachtige westen- later zuidwestenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht klaart het steeds meer op en blijft het droog bij 1 of 2 graden onder nul.
 
Dinsdag:
Bij een (vrij) krachtige zuidenwind, kracht 5 tot 6, wordt het een graad of 5. Het blijft droog en de zon is er goed bij. In de nacht zakt de temperatuur flink onderuit tot rond de 4 graden onder nul.
 
Woensdag
Een koude en zonnige start. In de loop van de dag neemt geleidelijk de bewolking toe, maar het blijft droog bij ca. 5 graden en een matige tot vrij krachtige zuidenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht bij temperaturen rond het vriespunt gaat het sneeuwen, later overgaand in regen.
 
Verdere vooruitzichten:
Donderdag eerst regen, daarna droger. De dagen erna licht wisselvallig bij vrij normale temperaturen.