Winters weer in aantocht; toch onzekerheid

De weermodellen maken het momenteel heel erg spannend. De kern/as van het hogedrukgebied Brigitta wordt namelijk steeds iets anders berekend en aangezien de kern zo’n beetje boven ons hoofd ligt maakt dat heel veel uit. Komen we ten noorden van de as, dan zitten we met een aanlandige, dus zachtere aanvoer. Zitten we ten zuiden van de as dan hebben we aflandige, koude aanvoer. Tot woensdag lijken we aan de winterse kant te zitten, en kan het ijs aangroeien, daarna zeer onzeker.

Vandaag maandag:
We hadden al tot 7 graden vorst de afgelopen nacht. In de middag bij veel zon eventjes boven nul. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind, kracht 2 tot 3. In de nacht matige vorst tot zo’n min 8 graden.

Dinsdag:
Bij een zwakke veranderlijke wind is de zon er goed bij. De middagtemperatuur ligt eventjes boven nul, in de nacht weer matige vorst tot zo’n 8 graden onder nul. Dan zou er op enkele ijsbanen toch genoeg ijs moeten liggen.

Woensdag:
De temperatuur schommelt rond het vreispunt. De as van hoog Brigitta lijkt deze dag ten zuiden van ons te liggen, dus we komen even in een aanvoer van zachtere lucht met meer bewolking. In de nacht dan ook slechts lichte vorst.

Verdere vooruitzichten:
Zeer onzeker, maar donderdag en vrijdag lijken kwakkeldagen te worden, daarna mogelijk weer kouder.