Winters en rustig weekend, volgende week schaatsen?

Het Hogeland – Het gaat er meer en meer op lijken dat we aan de vooravond van een serieuze winterse periode staan. Nou is natuurlijk alles nog niet in kannen en kruiken, maar de signalen hiervoor worden wel steeds sterker. Dit weekend al op veel plekken door uitstraling matige vorst in de nachten. Overdag iets boven nul, maar de dauwpunten liggen dan ruim onder nul, dus geen probleem voor ijsaangroei. Dinsdag passeert een storing met kans op wat neerslag en een stevige wind, daarna weer meest droog en eind volgende week neemt de kans op echte transportkou toe en in dat geval wordt het echt serieus met de winter, maar dat is nog even afwachten! 

Vandaag vrijdag: Het is rustig, de wind stelt weinig voor. Verder is het droog (langs de kust nog een enkele winterse bui) met zonnige perioden bij een graad of 4. In de nacht lichte tot matige vorst, zo tussen de -2 en -6. 

Zaterdag: Bij een matige zuidoostenwind, kracht 3 tot 4, een wisseling van zon en wat wolken en een graad of 2 in de middag. In de nacht een graad of  6 onder nul. 

Zondag: Een mooie winterse dag met veel zon en een temperatuur die amper boven nul komt bij een zwakke tot matige oostenwind, kracht 2 tot 3. In de nacht matige vorst tot zo’n 8 graden onder nul.  

Verdere vooruitzichten: Maandag rustig en flink wat zon, dinsdag kans op wat sneeuw bij een stevige wind, daarna aanhoudend winters met overdag rond het vriespunt en in de nachten, afhankelijk van de opklaringen, lichte tot matige vorst.