Winsum met 9 man langs koploper SVMH

 

WINSUM – De zondagafdeling van VV Winsum heeft het dit weekend opgenomen tegen de toen huidige nummer één. De hectische wedstrijd eindigde in drie punten en twee schorsingen voor Winsum. 

Al voor de wedstrijd stond vast dat de wedstrijd een topper zou worden. Onder leiding van arbiter Rozema werd er om 14:00 afgetrapt op het sportpark Schillingeham. In het begin van de wedstrijd leken de ploegen gelijkwaardig te zijn aan elkaar. De beide partijen vertoonden veel voetbal en er ontstonden goede kansen. Er werd veel strijd getoond wat het een leuke wedstrijd maakte om te bekijken. Zowel SVMH als Winsum kregen diverse kansen opgelegd, maar tot de 34e minuut werd er niet gescoord. Een snel genomen vrije trap van Sander Smit op Rick Bunk belandde pardoes in het doel. Bunk zette de bal voor het doel, maar belandde op het hoofd van SVMH’er Van der Kaap. Van der Kaap raakte de bal niet goed en kopte hem zo in eigen doel. De van een blessure teruggekeerde Marko Stoepker bewees al in de eerste helft van hoeveel waarde hij was voor Winsum. De van Warffum overgekomen Stoepker kon door een blessure meer dan een jaar niet voetballen en maakte zondag zijn rentree. Hij redde zijn team al vroeg in de wedstrijd door zijn doelgebied uit te stormen en met een tackle de bal van een doorgebroken speler te veroveren.

In de tweede helft viel een hoop meer te beleven dan in de eerste. Zes minuten in de tweede helft legde Sven Smit namens Winsum de 2-0 in het doel. Een prima voorzet van Bryan Meijer vloog over de doelman van SVMH en Rick Bunk van Winsum heen, maar kwam voor de benen van Sven Smit terecht. Voor Smit was het daarna slechts een koud kunstje om af te ronden. De ploeg uit Niebert/Nuis toonde hierna wat meer pit en probeerde de bal bij de spits te krijgen. Enkele minuten na de goal van Winsum was er een vrije schietkans voor de gasten, maar het schot werd van de lijn gehaald. Ook de rebound werd door aanvoerder Sander Smit van de lijn gehaald.

Kaartenfestijn

De irritaties bij SVMH hoopten zich op en Winsum liet zich daardoor wat uit de tent lokken. Een duel tussen invaller Haidar Melhem van Winsum en Carlo Roffel mondde uit in een ruzie tussen de twee spelers. Melhem zou vervolgens de speler van SVMH hebben geslagen en moest het veld verlaten met een rode kaart. Nadat Melhem had geslagen werd hij door een tegenstander vastgepakt en op de grond gesmeten, maar die speler werd niet bestraft. Naast een rode kaart voor Melhem kregen ook aanvoerder Smit van Winsum en Roffel een gele kaart. Enkele minuten later kreeg ook Dennis Abbas een prent voor een overtreding. Abbas scoorde voorafgaand aan zijn kaart bijna met het hoofd, maar de bal kwam op de kruising terecht. Om een omschakeling van de tegenstander te voorkomen werkte hij er één naar de grond. Na de rode kaart voor Winsum werd het voetbal slordiger en wanhopiger. Twintig minuten voor tijd moest Winsum verder met 9 man nadat ook aanvoerder Sander Smit het veld moest verlaten met een rode kaart. Een speler van SVMH zou een speler van Winsum hebben uitgescholden en gediscrimineerd om zijn afkomst, waarna de aanvoerder verhaal ging halen bij de scheidsrechter. De scheidsrechter vond dat de aanvoerder te bedreigend op hem af kwam lopen en stuurde hem van het veld, waar zowel Winsum als SVMH verbaasd van op keken. De discriminerende speler werd niet bestraft. Winsum ging na deze kaart volledig defensief spelen, maar kreeg toch nog een aantal goede kansen. SVMH kwam door een ingekopte corner van Carlo Roffel nog wel tot een 2-1, maar gelijk werd het niet meer. In de zeven minuten durende blessuretijd kreeg Makon van Winsum nog een gele kaart nadat hij op een speler van SVMH stond. De scheidsrechter had daar makkelijk een rode kaart voor kunnen geven. Ook werd de grensrechter van Winsum door de scheidsrechter weggestuurd. Winsum mocht zich na 97 minuten spelen gelukkig stellen met drie punten en heeft de koppositie van SVMH overgenomen.

Tekst en foto’s: Ingmar Vos / 112 Hogeland

dsc_1215 dsc_1221 dsc_1229 dsc_1231 dsc_1240 dsc_1184 dsc_1185 dsc_1201 dsc_1210