Wind en regen

Zondag begint de herfst, maar hij arriveert ruim op tijd, deze vrijdag is het volop herfst met veel wind en stevige buien. Zaterdag wat rustiger met verspreid een bui. Zondag wordt een dag om in de gaten te houden wanneer een nieuwe actieve storing onze kant opkomt. Deze gaat zorgen voor flink wat regen en afhankelijk van de koers en uitdieping mogelijk ook in de avond/nacht naar maandag voor heel veel wind, maar op dit moment lijkt het sterkste windveld onder ons door te gaan. Volgende week stabiliseert het weer, maar het blijft relatief koel.
 

 

Vandaag vrijdag:

In de ochtend trekt een koufront over, in de middag enkele losse buien en tussendoor de zon, in de avond en nacht weer meer buien. Er is bij de buien kans op onweer, hagel en zware windstoten van 75-100 km/u. Er staat een krachtige tot stormachtige westen- tot zuidwestenwind, kracht 6 tot 8. De maximumtemperatuur wordt in de ochtend bereikt (19 graden), in de middag zakt de temperatuur naar zo’n 16 graden. In de nacht ca. 10 graden.
 

Zaterdag:

Het is half tot zwaar bewolkt en verspreid enkele buien bij ca. 15 of 16 graden. In de nacht een graad of 9.
 
Zondag:
Een actieve storing komt ons bezoeken en het lijkt een kletsnatte dag te gaan worden met mogelijk tientallen millimeters neerslag bij ca. 15 graden bij overdag weinig en een veranderlijke wind. Maar deze storing brengt mogelijk op zondagavond/nacht naar maandag ook erg veel wind mee, maar op dit moment lijkt het erop dat het stormveld ons niet bereikt, maar de koers kan nog veranderen. Uiteraard houden we het in de gaten!
 
Verdere vooruitzichten:

Vrij koel, maar wel meest droog en perioden met zon.