Weekend zeer warm, daarna koeler

Het Hogeland – Het hoog Vera boven de Noordzee trekt de komende dagen oostwaarts en zorgt daarmee dat de bel hete Afrikaanse lucht boven Frankrijk weer over ons heen komt. De timing verschilt nogal bij de verschillende weermodellen, dus of de zondag ook nog lokaal tropisch wordt is niet zeker, maar het wordt sowieso zomers warm. Na het weekend schakelen we over naar een (noord)westelijke stroming met temperaturen die zakken tot rond de 20 graden en de eerste dagen kans op een lokale bui, maar de neerslag blijft zeer beperkt.

Vrijdag: De bewolking lost steeds meer op en het wordt zo’n 21 tot 22 graden bij een geleidelijk naar noordoost draaiende matige wind, kracht 3. In de nacht draait de wind verder naar oost bij een minimum van ca. 11 graden.

Zaterdag: Volop zon, een zwakke tot matige zuidoostenwind, kracht 2 tot 3, en temperaturen zo tussen 28 en 32 graden. In de avond en nacht langzame afkoeling naar zo’n 17 graden.

Zondag: De wind gaat draaien naar west en dan stroomt er koelere lucht naar ons toe, maar de timing verschilt nogal bij de modellen. Ik houd het erop dat de temperatuur bij flink wat zon eerst oploopt naar zomerse waarden van zo’n 25 tot 29 graden, waarna in de middag het langzaam gaat afkoelen vanuit het noordwesten. Het blijft droog.

Verdere vooruitzichten: Maandag wisselend bewolkt bij zo’n 21 graden en kans op een lokale bui, dinsdag en woensdag zo’n 18-21 graden, donderdag weer een paar graden warmer.