Dit weekend enkele winterse buien, zondag droog

De komende dagen liggen de temperaturen met ca. 4 graden overdag iets onder normaal, in de nachten lichte vorst. Het is verder vrij rustig weer met een afwisseling van wat zon, wolken en (winterse) neerslag, zondag houden we het echter droog. Af en toe kan het wit/glad worden. Maandag een natte dag en volgende week oplopende temperaturen tot boven de 10 graden.
 
Vrijdag:
Bij een matige tot vrij krachtige westenwind ca. 4 of 5 graden vallen er enkele buien met tussendoor zon. de buien kunnen zowel regen, natte sneeuw of hagel bevatten. In de avond en nacht enkele sneeuwbuien bij temperaturen rond het vriespunt, dus kans op gladheid.
 
Zaterdag:
Het wordt 3 of 4 graden bij matige zuidwestenwind, kracht 3. In de ochtend enkele winterse buien, in de middag overheersen de droge perioden met ook nog wat zon. In de avond neemt de kans op een winterse bui weer toe bij temperaturen rond het vriespunt. In de nacht opklaringen en lichte vorst zo rond de -2 graden.
 
Zondag:
De dag begint vorstig met enkele opklaringen. In de middag neemt de bewolking langzaam toe en het wordt een graad of 4 bij een zwakke tot matige wind, kracht 2 tot 3, die in loop van de dag naar het zuidoosten draait. In de avond en nacht temperaturen rond het vriespunt en in de loop van de nacht sneeuw, die in regen overgaat.
 
Verdere vooruitzichten:
Maandag regen, daarna wisselvallig anti-winters weer bij temperaturen rond de 10 graden.