Weekend onstuimig, zondag kans op zware windstoten

Het Hogeland – De vrijdag is echt even een adempauze na al het onstuimige weer van de afgelopen tijd, want vanaf zaterdag komen we alweer onder invloed van de in de media al veel besproken storm Dennis. Gelukkig blijft Dennis redelijk op afstand, maar we gaan het zeker merken, vooral zondagmiddag is er kans zware windstoten van rond de 100 km/uur als het koufront overtrekt.

Vrijdag: Een rustige dag dag met af toe wat zon, een graad of 6 tot 7 en een matige westenwind, kracht 3. In de nacht af en toe wat regen bij ca. zo’n 6 graden als minimum en een al wat aantrekkende en naar zuid- zuidwest gedraaide wind.

Zaterdag: In de ochtend nog wat regen, verder droog, maar grijs. het wordt erg zacht met zo’n 11 tot 12 graden. De wind neemt geleidelijk steeds verder toe en in de avond staat er dan een krachtige wind, kracht 6, boven land en langs de kust een harde tot stormachtige zuidwestenwind, kracht 7 tot 8, met kans op zware windstoten zo 75-95 km/uur. Verder af en toe regen in de avond en nacht bij zo’n 11 graden als minimum.

Zondag: Bij een harde tot stormachtige zuidwestenwind, kracht 7 tot 8, en zware windstoten van zo’n 75-95 km/uur, regent het en is het zeer zacht, het wordt zo’n 14, mogelijk 15 graden! In de loop van de middag trekt het koufront van Dennis over en op dat front kunnen zware buien voorkomen met kans op (zeer) zware windstoten zo van 90-105 km/uur. In de avond wordt het dan wat rustiger en droger, minimum zo’n 7 graden.

Verdere vooruitzichten: Maandag afwisseling zon, wolken en bui bij ca. 9 graden en een harde tot stormachtige zuidwesten- tot westenwind met kans op zware windstoten van 75-95 km/u. Ook daarna aanhoduend wisselvallig in de vorm van buien, maar minder geleidelijk minder wind bij zo’n 6 tot 8 graden overdag.