Weekend nat en onstuimig met stormkansen

Het Hogeland – De straalstroom komt dit weekend pal boven ons hoofd te liggen en dat gaan we merken. De ene na de andere storing trekt over en met name zondag lijkt er een zeer actief exemplaar ons te passeren met mogelijk zeer zware windstoten (> 100 km/u.), iets om in de gaten te houden. Verder valt er flink wat regen al lijkt de meeste regen in de nachten te gaan vallen.

Vandaag vrijdag: Een afwisseling van zon, wolken en verspreid een enkele bui bij ca. 8 graden een geleidelijk tot matig afnemende en naar zuidwest draaiende wind. In de nacht regen bij ca. 5 graden en een krachtige tot harde zuidwestenwind.

Zaterdag: Half tot zwaar bewolkt en verspreid een enkele bui mogelijk bij een graad of 9 of 10. De zuidwestenwind neemt rond het middaguur even flink toe tot mogelijk stormachtig, kracht 8, met zware windstoten tot zo’n 80 km/u. Later in de middag weer afnemend. In de avond toenemende bewolking waarna in de nacht het gaat regenen bij een graad of 6. In de nanacht begint de wind toe te nemen.

Zondag: Er lijkt een actieve storing met z’n kern net ten noorden van ons langs te trekken, dat houdt in dat we vol in het stormveld gaan komen. Als dit scenario uitkomt zal de zuidwestenwind in de ochtend west draaien en in de gehele provincie toenemen tot stormachtig, kracht 8 en langs de kust stormkracht, kracht 9, mogelijk zware storm, kracht 10. Verder kans op zeer zware windstoten van boven de 100 km/u. Ik zal zaterdag met een update komen.  

Verdere vooruitzichten:Aanhoudend wisselvallig bij een graad of 8.