Weekend meest droog en op zondag flink wat zon

Het Hogeland – Het hoog Hannelore trekt naar het oosten weg en we komen daardoor deze vrijdag even in een zachte zuidelijke stroming. In het weekend komen we dan onder invloed van een nieuw hoog op de Oceaan en dat zorgt voor een frissere noordwestelijke stroming met op zaterdag vrij veel bewolking, maar zondag is de zon er een stuk beter bij. Maandag dan een dag met flink wat wind en een paar buien, daarna weer meest droog.

Vrijdag: Eerst grijs, maar in de middag moet de zon er toch bijkomen en dan schiet het kwik omhoog zo richting de 18 graden bij weinig wind uit zuidelijke richtingen. In de nacht een graad of 7 en toenemende bewolking.

Zaterdag: Bij een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4, is het meest bewolkt en een graad of 11. Heel lokaal kan het in de ochtend wat misschien even wat licht miegelen. In de nacht een graad of 3, in opklaringen kan het kwik nog tot rond het vriespunt gaan zakken en dan kan er ook mist ontstaan.

Zondag: Na eventuele mist komt de zon er goed bij en het wordt een graad of 10 bij en een matige noordwestenwind, zo kracht 4. In de nacht een graad of 3.

Verdere vooruitzichten:Maandag naast zon enkele buien bij ca. 9 graden en een krachtige tot harde noordwestenwind met kans op windstoten. Daarna vrij rustig weer met wat zon, weinig neerslag en later weer oplopende temperaturen.