Weekend in de warme lucht, wel kans op een bui

Tussen het hoog Neyvi boven Scandinavië en het laag Axel boven Frankrijk staat bij ons een oostelijke stroming waarmee zachte lucht wordt aangevoerd. Op zaterdag en zondag loopt de temperatuur op tot zo’n 22 graden met ook de zon erbij, maar er kunnen zich verspreid een paar (onweers)buien ontwikkelen.

Vrijdag: Over het algemeen veel bewolking met af en toe wat gemiegel, maar in de middag ook kans op enkele opklaringen bij een graad of 15. Heel lokaal kan zich een bui ontwikkelen. Er staat een matige oostenwind, kracht 3. In de nacht een graad of 9.

Zaterdag: Bij een zwakke tot matige wind uit zuidoostelijke richting voelt het wat zwoel aan bij een graad of 22. Het is wisselend bewolkt en in de middag kunnen zich verspreid een paar buien, mogelijk met onweer ontwikkelen. In de nacht droog en een graad of 9.

Zondag: De temperatuur loopt naar zo’n 22 graden, doordat de matige wind noordoost is langs de kust een paar graden lager. Zon en wolken wisselen elkaar af en in de middag kunnen er verspreid weer (onweers)buien ontstaan.

Verdere vooruitzichten: De wind draait naar het noordwesten en daarmee wordt weer wat koelere lucht aangevoerd. Verder is het licht wisselvallig.