Weekend aan de wisselvallige en koele kant

Het Hogeland – Hogedrukgebieden zijn even op afstand met als gevolg de komende dagen wat wisselvalligheid bij relatief koel weer, ook Koningsdag gaan we het niet droog houden. Volgende week komen we weer meer onder invloed van hogedruk, maar ook dan niet geheel stabiel bij vrij normale temperaturen (ca. 15-16 graden).

Vrijdag: De regen trekt weg, maar in de middag verspreid nog enkele buien. Later in de middag kan de zon ook nog tussendoor komen bij een matige, later zwakke westenwind en zo’n 16 graden. In de nacht droog en een graad of 7.

Koningsdag: Bij een vlagerige matige tot (vrij) krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 6, wisselen wat zon, wolken en buien elkaar af. Het wordt maximaal zo’n 13 graden. In de avond en nacht ook kans op een bui bij een graad of 6.

Zondag: Een storing trekt onder ons door en we hebben te maken met een koude bovenlucht (-32 op 5 km), dus de kans op buien is vrij groot. De matige wind, kracht 3 tot 4 draait geleidelijk over de dag van zuidoost naar noordoost. Vooral in het eerste deel van de dag kans op enkele buien, later droger en ook kans op enkele opklaringen. Het is fris met een graad of 12.

Verdere vooruitzichten: Het wordt wat zachter met zo richting 15-16 graden bij af en toe wat zon, maar geheel stabiel is het niet, dus er kan lokaal een bui vallen.