We kwakkelen nog even door

Het Hogeland – We starten met een terugblik op januari. Deze maand kende een zachte eerste helft terwijl de 2e helft aan de koude kant was. Gemiddeld was de maand met 3,1 graden tegen 2,6 graden normaal aan de zachte kant. De neerslag was vrijwel normaal met 62 mm tegen 69 mm normaal en de zon scheen iets te weinig met 51 uren tegen 60 uren normaal.

Februari start licht winters, maar echt winters weer zit er vooralsnog niet in.  Het weekend is meest droog, op een mogelijke winterse bui na, zondag komt de zon er goed bij.

Vrijdag: Een neerslagband met wat lichte sneeuw trekt in de ochtend over, in de middag droog en kans op enkele opklaringen bij zo’n 2 graden in de plus bij een matige oostenwind, kracht 3 tot 4. In de nacht zakt de temperatuur weer iets onder nul.

Zaterdag: Het is bij veel bewolking overwegend droog, een (winterse) bui is echter mogelijk, het oostelijk deel van de provincie maakt daar nog de grootste kans op. Het wordt een graad of 2 tot 3 bij een matige noordoosten- later noordwenwind, rond kracht 4. In de nacht liggen de temperaturen rond het vriespunt.

Zondag: Het wordt wat zachter met een graad of 4 tot 5 bij zonnige perioden en een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4. In de nacht lichte vorst.

Verdere vooruitzichten: Maandag later op de dag wat sneeuw, overgaand in regen bij een stevige wind. Daarna onzeker. Het Amerikaanse GFS zinspeelt op de ontwikkeling van een Scandi-hoog later in de week, maar het Europese model gaat voor meer invloed van de Oceaan. maandag weten we weer meer!