We gaan weer richting de 20 graden

Morgen donderdag begint de herfst dan officieel, al is het al weken herfstweer. Maar, we gaan een periode met meest droog en rustig weer tegemoet met aangename temperaturen van zo’n 19-20 graden. Mooi nieuws, maar er schuilen wel een paar addertjes onder het gras. Zo kan vrijdag misschien toch nog een frontje doorbreken met een bui en er kan (vooral in het weekend) ook mist gaan ontstaan in de nachten die mogelijk langzaam oplost overdag.
 
Vandaag woensdag:
Veel bewolking en af en toe wat lichte regen bij een matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4, en ca. 16 graden. Later op de dag ook kans op enkele zonnige momenten. In de avond en nacht nog steeds kans op lokaal wat licht gemiegel bij ca. 10 graden.
 
Donderdag:
Een droge dag bij een afwisseling van zon en wolken, ca. 18 graden en een matige zuiden-, in de middag zuidoostenwind, kracht 3 tot 4. In de nacht een graad of 10 en kans op enkele mistbanken.
 
Vrijdag:
Het is even de vraag of een front nog tussen 2 hogedrukgebieden door kan glippen, de modellen verschillen er nog over, maar er is kans op een enkele bui. Verder een afwisseling van zon en wolken bij ca. 19 graden en een west- tot noordwestenwind, kracht 3 tot 4.
 
Verdere vooruitzichten:

Een droog weekend bij een afwisseling van zon en wolken en temperaturen zo rond 20 graden. In de nachten kans op mist en dan is het – in deze tijd van het jaar – altijd de vraag hoe snel deze oplost overdag. De dagen erna weinig verandering.