Warme vrijdag gevolgd door minder warm weekend met veel wind

Het Hogeland – We hebben een zeer warme nacht achter de rug met zo 21/22 graden als minimum. Dat was een nieuw maandrecord voor augustus in onze provincie. We hadden dan ook te maken met een bel zeer warme lucht, op 1500 meter hoogte 20 graden.

Vanuit het westen stroomt geleidelijk koelere lucht binnen, op 1500 meter hoogte liggen de temperaturen zondag nog maar op zo’n 7 graden. Op leefniveau wordt het dan nog zo’n 20 graden. Deze vrijdag wordt het echter nog even flink warm, tot zo’n 29 graden. Het weerbeeld is wisselend met wolken, zon en enkele buien. Er staat met name zaterdag een stevige wind.

Vrijdag: In de ochtend veel bewolking en in het oostelijk deel van de provincie regen bij een vlagerige matige tot (vrij) krachtige zuidwestenwind, kracht 4 tot 6. Het wordt tot zo’n 29 graden als het goed opklaart. In de middag opklaringen, maar ook kans op een enkele bui. In de nacht ca. 17 graden als minimum en kans op een bui.

Zaterdag: Een afwisseling van zon, wolken en enkele buien, mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is soms krachtig, kracht 6, met flinke vlagen. Die wind komt door het laag Jantra met 985 hPa boven Engeland. Het wordt tot zo’n 23 graden. In de avond en nacht kans op een bui en zo’n 15 graden als minimum.

Zondag: Eerst aardig wat zon, maar in de loop van de dag meer bewolking en ook verspreid weer enkele (onweers)buien bij zo’n 20/21 graden en een matige tot vrij krachtige zuidwesten- tot westenwind, kracht 4 tot 5.

Verdere vooruitzichten: Bij een zuidwestelijke stroming wisselvallig en temperaturen rond de 20 graden.